Frankopanska garda član je:
Linkovi
 

22. vojno-redarstveno hodočašće u Mariju Bistricu

anno domini
05.10.2014
U hrvatskom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici danas je, 5. listopada 2014. godine,  održano 22. vojno-redarstveno hodočašće, u kojem su sudjelovali pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, braniteljskih i veteranskih te udruga proizašlih iz Domovinskog rata, povijesnih postrojbi predvođeni Frankopanskom Gardom, Vojnodiplomatskog zbora, kao i pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.
 
 

14. obljetnica Vojno Obavještajne Bojne

anno domini
03.10.2014

Danas je u vojarni sv. Petar u Ogulinu bilo vrlo svečano jer je vojni biskup Juraj Jezerinac predslavio svečanost 14. obljetnice Vojno-obavještajne bojne koju su uzveličali osim visokih časnika i vojnika, gardisti Frankopanske Garde i predstavnici mnogih ustanova iz grada Ogulina koji surađuju s postrojbom. Koncelebrirali su vojni kapelan o. Mirko Vukoja, župnik i dekan ogulinski preč. Robert Zubović i župnik župe bl. A. Stepinca i vojni kapelan u MORH-u fra Marko Medo.

 
 

Blagdan Uzvišenja Sv. Križa

anno domini
14.09.2014
U nedjelju 14. rujna u Ogulinu je svečano proslavljen blagdan Uzvišenja sv. Križa, nebeskog zaštitnika starije ogulinske župe, kojeg je po prvi puta predslavio Krčki biskup Valter Župan u suslavlju brojnih svećenika Ogulinskog dekanata na čelu s dekanom i župnikom ogulinskim preč. Robertom Zubovićem kao i udbinskim župnikom i dekanom mons. mr. Tomislavom Rogićem. Misi su nazočili brojni pripadnici povijesnih postrojbi iz cijele Hrvatske kao i predstavnici vatrogastva, policije, Hrvatske vojske, HGSS-a Frankopanske garde kao i dobrotvornih podupirajućih društava iz Ogulina i susjednih župa. Iako je kiša padala i križevske nedjelje, proslava je započela veličanstvenom procesijom u kojoj su sudjelovali predstavnici brojnih laičkih i svjetovnih udruga i ustanova sa svojim zastavama.
 
 

Dan grada Ogulina

anno domini
12.09.2014
Grad Ogulin proslavio je službeno svoj dan u petak 12. Rujna iako se on slavi na blagdan Uzvišenja sv. Križa u nedjelju 14. rujna. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u Školskoj sportskoj dvorani pred više od stotinu uzvanika među kojima karlovačkog župana Ivana Vučića, brojnih gradonačelnika i načelnika te predstavnika više ministarstava i Hrvatske željeznice, jedna od gostiju bio je i Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović.
 
 

Ogulin - Svadba Jasmina i Matija

anno domini
30.08.2014
Sve najbolje u daljnjem životu!
 
 
str. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ...32
Copyright Frankopanska garda Ogulin - Croatia