Frankopanska garda član je:
Linkovi
 

Preminuo fra Petar Runje

anno domini
18.12.2014
U Zagrebu je, u Samostanu sv. Franje u Odri, 16. prosinca 2014., nakon duge bolesti, okrjepljen sakramentima vjere preminuo fra Petar Runje, član Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša i Samostana sv. Franje u Krku, u 77 godini života, 60. godini redovništva i 51. godini svećeništva. Prije trinaest godina se nakon teške bolesti oporavio, ali je tijekom posljednje godine zbog sličnih teškoća oslabio te se postupno smanjivalo njegovo svećeničko i znanstveno djelovanje, posebno na polju istraživanja kasnoga srednjega vijeka u nas i u svojoj Provinciji. Nakon boravka u Kliničkom bolničkom centru u Zagrebu, na Rebru, prošlih je mjeseci radi njege i opravka ostao u Samostanu sv. Franje u Odri, ali je u posljednje vrijeme vidljivo oslabio gubeći fizičku i psihičku snagu. Preminuo je okružen braćom iz samostana i osobljem Doma za starije i nemoćne osobe «Kuća sv. Franje», koji sa samostanom čini jednu cjelinu.
 
 

Slovenski časnički zbor u posjeti Ogulinu

anno domini
27.11.2014

Tijekom 27. i 28. studenog Hrvatski časnički zbor-Zajednica udruga bio je domaćin Zvezi slovesnskih častnikov u uzvratnoj posjeti.
Delegaciju ZSČ činili su:

  • umirovljeni general bojnik SV, mag. Alojz Šteiner, predsjednik Zveze slovenskih častnikov,
  • umirovljeni brigadni general SV, Martin Jugovec, generalni tajnik Zveze slovenskih častnikov,
  • pukovnik SV, Viljem Kobal, stalni delegat Zveze slovenskih častnikov pri GAMING iniciativi
  • pričuvni satnik Milko Veršec, predsednik organizacije Zveze slovenskih častnikov u Brežicama

Domaćin posjeta bio je umirovljeni stožerni brigadir Rozaro Rozga, predsjednik HČZ RH-ZU a delegaciju domaćina činili su još i :

  • brigadir Stanislav Linić, predsjednik HČZ Primorsko-goranske županije sa dijelom časnika
  • natporučnik Igor Majetić, predsjednik HČZ Karlovačke županije sa dijelom časnika
  • bojnik Damir Barić, predsjednik HČZ Grada Opatije
  • poručnik Rajko Samueli Kačić, predsjednik HČZ Grada Rijeke
  • poručnik Ivica Crnić, predsjednik HČZ Vinodola
  • časnički namjesnik Damir Haberle, tajnik HČZ RH-ZU
 
 

Obilježena 23. godišnjica pada Saborskog

anno domini
11.11.2014
U Saboskom je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena 23. obljetnica pada ovoga mjesta. Kod spomen obilježja žrtvama Domovinskog rata vijence su položili izaslanik Predsjednika Republike, brigadir Damir Vidoš, pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević, izaslanstvo MUP-a, župan Karlovačke županije Ivan Vučić, gradonačelnik Ogulina Jure Turković, zamjenica gradonačelnika Karlovca Marina Kolaković, načelnik općine Saborsko Marko Bićanić, načelnik općine Plitvička Jezera Boris Luketić, izaslanstvo općine Rakovica, izaslanstva Udruga proizišlih iz Domovinskog rata te učenici osnovnih škola iz Saborskog i Ogulina
 
 

Polaganje vijenaca - blagdan Svih svetih i Dušni dan

anno domini
31.10.2014

Na blagdan Svih svetih i Dušni dan posebno se sjećamo i u molitvi povezujemo sa svojim pokojnicima i sa svima onima koji su za života ostvarili velika djela prema Bogu i ljudima.

Naši očevi i majke, naši rodoljubi i branitelji pripadaju mnoštvu svetih i zaslužuju da ih se na blagdan Svih svetih sjetimo, odamo im počast i da im obiđemo grobove.

Delegacija Grada Ogulina na čelu s gradonačelnikom Jurom Turkovićem predvođena Frankopanskom Gardom i župnikom Robertom Zubovićem, koji je predvodio molitvu, obišla je ogulinska groblja i spomenik prvog hrvatskog predsjednika, položila cvijeće i zapalila svijeće i na taj način obnovila sjećanje na one kojih više nema.

 
 

Proslava u Oštarijama: podmaršal Mihovil Mihaljević

anno domini
26.10.2014
U pratnji župana Karlovačke županije g, Ivana Vučića i načelnika Općine Josipdol g. Zlatka Mihaljevića , udruga europsko vojno-povijesnih grupacija na čelu sa predsjednikom general-majorom Helmut A. J. Eberlom posijetila je grob pokojnog Mihovila Mihaljevića na mjesnom groblju u Oštarijama te položila cvijeće i zapalili svijeće. Ovaj Oštarac bio je jedini Hrvat s činom feldmaršala u Austrougarskoj vojsci u 1. Svijetskom ratu.  Nakon odavanja počasti sudionici su se uputili na svetu misu zadušnicu za Mihovila Mihaljevića i sve poginule u Velikom ratu.
 
 
str. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ...33
Copyright Frankopanska garda Ogulin - Croatia