Frankopanska garda član je:
Linkovi
 

344. obljetnica pogubljenja Zrinskog i Frankopana

anno domini
26.04.2015
Predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji, Skupštine Međimurske županije, Družbe "Braća Hrvatskog zmaja" – Zmajski stolovi Čakovec i Karlovac, povijesne postrojbe Frankopanska Garda Ogulin, Zrinska garda Čakovec i Karlovačka građanska garda, udruga iz Karlovačke županije, čakovečkog ogranka Matice Hrvatske i Župe sv. Nikole biskupa Čakovec, te Hrvati iz Austrije i Gradišća obilježili su u nedjelju 344. obljetnicu pogubljenja hrvatskih velikana i mučenika Petra Zrinskog i Frane Krste Frankopana u Bečkom Novom Mjestu u Austriji.
 
 

Čakovec - Dani Međimurske županije

anno domini
25.04.2015
Zrinska garda Čakovec i ove godine organizirala je niz događanja u prigodi proslave četvrtog Spomendana Zrinskih i Frankopana i Dana Međimurske županije, koji su vezani uz mučeničku smrt hrvatskih velikana Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana u Bečkom Novom Mjestu 30. travnja 1671. godine. Pokrovitelji su proslave Spomendana predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko i Međimurska županija.
 
 

Dan Karlovačke županije

anno domini
13.04.2015
Karlovačka županija je u ponedjeljak, 13. travnja, proslavila Dan županije. Svečanost obilježavanja započela je Svetom misom u crkvi Presvetog Trojstva, zatim su položeni vijenci pred križem groblja Jamadol u Karlovcu. Središnji događaj, bila je svečana sjednica Županijske skupštine, koja je održana u Gradskom kazalištu Zorin dom.
 
 

Turnir u odbojci - DSR Ogulin

anno domini
11.04.2015
U subotu 11. travnja održan je 1. rekreacijski turnir u odbojci za žene u organizaciji Društva za sportsku rekreaciju Ogulin.
Pobjednik turnira je ekipa "Parejda Delnice". Drugo mjesto je osvojila ekipa "DSR Odbojka Rijeka", a treće mjesto domaća ekipa OK Ogulin. Nakon završetka turnira na prigodnom druženju dodjeljena su priznanja i nagrade za sudjelovanje na turniru i osvojena mjesta.

 
 

Plenarna skupština "EGS-a"-Primanje u Viteški red

anno domini
10.04.2015
Šibenskom rivom u petak 10. travnja je ponosno prošetalo oko 150 članova povijesnih postrojbi iz svih dijelova Europe na čelu s belgijskim princem Charles-Louisom Prinz von Merode i Velikim meštrom Viteškog reda sv. Sebastijana Karl von Habsburg-Lothringen, nadvojvodom Austrije u sklopu Plenarne skupštine Europskog saveza povijesnih postrojbi koja se održava u Šibeniku. U povorci je sudjelovala i Frankopanska garda Ogulin čiji Je zapovjednik Vedranko Brozović  na svečanoj misi primljen u Viteški red Sv.Sebastijana.
 
 
str. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ...36
Copyright Frankopanska garda Ogulin - Croatia