Frankopanska garda član je:
Linkovi
 

24. godišnjica stradavanja Saborskog

anno domini
12.11.2015
Saborčani su se ponovo, nakon 24 godine, prisjetili strahota koje im je donio Domovinski rat. U studenom 1991. velikosrpski agresor , uz svesrdnu pomoć tadašnje JNA, krenuo je u sveopće uništenje ovog pitomog, ličkog mjesta. Saborsko je 12.studenog 1991. godine sravnjeno sa zemljom, mještani protjerani, a 51 stanovnik Saborskog ubijen.
 
 

Blagdan Svih Svetih i Dušni dan

anno domini
30.10.2015
Na  katolički  blagdana Svih svetih, sjećanja na sve svece, krešćanske mučenike i Dušni dan- spomendan na sve vjerne mrtve, sjećamo se svih mrtvih, ali se podsjećamo i na vlastitu smrtnost i prolaznost i na to da nam svjetiljka života ne gori vječno, da se jednom propušteno ne da više nadoknaditi i da se u životu moramo pobrinuti za ulje dobrih djela.
 
 

Proslava Dana grada Ogulina i blagdana Uzvišenja svetoga Križa

anno domini
14.09.2015
Svečanost proslave Dana grada Ogulina i župe svetoga Križa centralna je proslava koja se ove godine slavila 14. rujna.
Započela je odavanjem počasti svim poginulima za grad Ogulin i domovinu Hrvatsku, polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom. Polaganju vijenca nazočio je i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović savjetnik za ustavno-pravna pitanja gospodin Vladimir Šeks.
 
 

Proslava Sv. Roka - Ogulin

anno domini
16.08.2015
Blagdan sv. Roka tradicionalno je proslavljen u župi sv. Križa u Ogulinu gdje se slavi kao suzaštitnik župe u dijelu grada Lomostu u kome je i crkva na ulazu u Ogulin posvećena ovom svecu. Kao protekle i ove godine je zbog kišnog vremena izostala procesija sa slikom sv. Roka od kipa Majke Božje u Lomostu pa do crkve sv. Roka, već je proslava održana u župnoj crkvi sv. Križa. Misu je predslavio župnik i dekan gospićki i rektor katedrale Uznesenja BDM u Gospiću mons. Mile Čančar u suslavlju mjesnog župnika i dekana ogulinskog preč. Roberta Zubovića te dosadašnjem župnog vikara vlč. Dine Rupčića i budućeg Kristijana Krajnovića..
 
 

Bdijenje uoči Velike Gospe u Oštarijama

anno domini
14.08.2015
Misu uočnicu i bdijenje uoči blagdana Uznesenja BDM Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović tradicionalno je predvodio u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama. Svečanost je počela procesijom od središta naselja kod stare škole pa preko jednog od simbola Oštarija, Marmontovog mosta do crkve. U procesiji je sudjelovalo više stotina hodočasnika iz župa Ogulinskog dekanata od najudaljenijih Saborskog i Plaškog preko Zagorja, Cerovnika i Lipe na Dobri pa do Ogulina.
 
 
str. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ...40
Copyright Frankopanska garda Ogulin - Croatia