Frankopanska garda član je:
Linkovi
 

20 godina obnovljenog Hrvatskog sokola Osijek

anno domini
21.03.2015
Na Trgu Ante Starčevića povijesna udruga Hrvatski sokol Osječko-baranjske županije Osijek obilježila je 20 godina obnovljenog Hrvatskog sokola, kao i 119 godina od osnivanja Hrvatskog sokola u Osijeku. Po prvi put u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji u obilježavanju dana Hrvatskog sokola i sudjelovale su i mnogobrojne Povijesne postrojbe iz 23 grada koje su i u Savezu povijesnih postrojbi Hrvatske vojske i u Savezu Europskih povijesnih postrojbi.

 
 

Dan grada Požege

anno domini
14.03.2015
Tradicionalno na obilježavanje Grgureva u Požegi se okupe članovi svih povijesnih postrojbi hrvatskih gradova od Dubrovnika do Iloka, te u spomen na slavnu bitku na Sokolovcu 1688. godine, kada su iz Požeške kotline istjerani Turci, pucaju iz svih oružja - topova, mužara, puški, kubura i pistola. Ove godine u svečanom mimohodu okupilo se oko 200 pripadnika i 20 povijesnih postrojbi. Na čelu mimohoda išla je puhačka glazba Trenkovi panduri, a u mimohodu i dvije požeške povijesne postrojbe - Požeška građanska straža Sv. Grgur i Povijesna postrojba Trenkovi panduri.
 
 

„Lika i Podgorje na braniku „Doma i naroda"

anno domini
26.02.2015
U četvrtak je u pastoralnoj dvorani župe sv. Križa u Ogulinu održano predstavljanje knjige Ivana Vukića „Lika i Podgorje na braniku „Doma i naroda" koju je izdao o u nakladi Hrvatskog obrambenog reda. Nakon pozdrava domaćina župnika i dekana Ogulinskog preč. Roberta Zubovića knjigu su predstavili urednik naklade HOR Branimir Petener, gospićko-senjski biskup Mile Bogović i sam autor, dok je predstavljanje moderirao predsjednik Katedre čakavskog sabora Modruše Zvonko Trdić.
 
 

Najbolji u sportu Karlovačke županije u 2014. godini.

anno domini
20.02.2015
Maja Orlić i Borna Petanjek najbolji su sportaši Karlovačke županije. Ogulinka Orlić je svjetska juniorska prvakinja u streličarstvu, dok je dugoreški strijelac Petanjek, uz brojne uspjehe, bio i sudionik Olimpijskih igara mladih. Uz njih, Savez sportova Karlovačke županije je najboljima proglasio i Stolnoteniski klub Aquaestil iz Duge Rese i Hrvatski rukometni klub Karlovac.
 
 

Predsjednička inauguracija

anno domini
15.02.2015

Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju nešto iza 12 sati na Trgu sv. Marka svečano je prisegnula za prvu hrvatsku predsjednicu i time započela petogodišnji mandat.

Prisegom na Ustav RH pred predsjednicom Ustavnoga suda Jasnom Omejec i sucima toga suda, Grabar-Kitarović je svojom čašću prisegnula na savjesno i odgovorno obavljanje dužnosti predsjednice Republike, na dobrobit hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana. Obvezala se da će se držati Ustava i zakona, brinuti se za poštovanje ustavnopravnog poretka Republike Hrvatske, bdjeti nad urednim i pravednim djelovanjem svih tijela državne vlasti, čuvati nezavisnost, opstojnost i jedinstvenost države Hrvatske.

 
 
str. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ...35
Copyright Frankopanska garda Ogulin - Croatia