Frankopanska garda član je:
Linkovi
 

Proslava Sv. Roka - Ogulin

anno domini
16.08.2015
Blagdan sv. Roka tradicionalno je proslavljen u župi sv. Križa u Ogulinu gdje se slavi kao suzaštitnik župe u dijelu grada Lomostu u kome je i crkva na ulazu u Ogulin posvećena ovom svecu. Kao protekle i ove godine je zbog kišnog vremena izostala procesija sa slikom sv. Roka od kipa Majke Božje u Lomostu pa do crkve sv. Roka, već je proslava održana u župnoj crkvi sv. Križa. Misu je predslavio župnik i dekan gospićki i rektor katedrale Uznesenja BDM u Gospiću mons. Mile Čančar u suslavlju mjesnog župnika i dekana ogulinskog preč. Roberta Zubovića te dosadašnjem župnog vikara vlč. Dine Rupčića i budućeg Kristijana Krajnovića..
 
 

Bdijenje uoči Velike Gospe u Oštarijama

anno domini
14.08.2015
Misu uočnicu i bdijenje uoči blagdana Uznesenja BDM Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović tradicionalno je predvodio u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama. Svečanost je počela procesijom od središta naselja kod stare škole pa preko jednog od simbola Oštarija, Marmontovog mosta do crkve. U procesiji je sudjelovalo više stotina hodočasnika iz župa Ogulinskog dekanata od najudaljenijih Saborskog i Plaškog preko Zagorja, Cerovnika i Lipe na Dobri pa do Ogulina.
 
 

Dan Općine Cetingrad

anno domini
07.08.2015
Veliki se dan na poseban način i obilježava, a Općina Cetingrad u tome je posebna, te smo tako i ove godine 07. kolovoza svečano obilježili Dan općine, Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, kao podsjetnik na dane ponosa i slave.

Sve je počelo kroz jutro kada je točno u 10,00 sati u Župnoj crkvi Uznesenja blažene djevice Marije služena sveta misa za domovinu, koju je predvodio biskup Gospićko senjske biskupije, dr. Mile Bogović zajedno sa mons. Marijanom Ožurom. Uz domaćina načelnika općine Cetingrad Milana Gašparina i predsjednika Općinskog vijeća općine Cetingrad Matije Stepića, na misnom slavlju je uz domaće vjernike nazočio veliki broj uzvanika. Došli su zamjenici župana Karlovačke županije Josip Šafar i Ivan Banjavčić, predsjednik Županijske skupštine Željko Bokulić, gradonačelnik grada Karlovca Damir Jelić, gradonačelnik grada Slunja Jura Katić, gradonačelnica grada Ozlja Gordana Lipšinić, saborska zastupnica Nada Murganić, načelnk općine Cerna – Goran Begović koji je rodom iz našeg kraja te načelnici općina Saborsko, Rakovica, Vojnić, Topusko i Korenica, te nama posebno dragi gosti – generali Mladen Markač, Josip Lucić i domaći sin, general Tomo Medved, načelnik policijske uprave karlovačke Tomislav Kotić sa suradnicima, prijatelji iz susjedne nam Bosne i Hercegovine, Đuro Glogoški, Josip Klem i mnogi drugi.
 
 

20. obljetnica VRO "Oluja" - Ogulin

anno domini
05.08.2015

U Ogulinu je danas, 5. kolovoza 2015. obilježena 20. obljetnica od Vojno redarstvene operacije Oluja.

Svečanim mimohodom udruga proisteklih iz Domovinskog rata, iskazana je počast poginulim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Gradonačelnik Jure Turković čestitao je svim građanima Grada Ogulina Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a hrvatskim braniteljima Dan branitelja.
 
 

Svečani mimohod povodom 20. obljetnice VRO "Oluja"

anno domini
04.08.2015

U Vukovarskoj je ulici u Zagrebu danas, u utorak, 4. kolovoza 2015. održan svečani mimohod povodom obilježavanja dvadesete obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Središnjoj svečanosti u Vukovarskoj ulici prisustvovali su predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica OSRH Kolinda Grabar-Kitarović koja je prije samog početka u  pratnji ministra obrane Ante Kotromanovića i načelnika GS OSRH generala zbora Drage Lovrića obišla i pozdravila svečane postroje, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, ministri, saborski zastupnici, drugi visoki civilni i vojni dužnosnici te izaslanstva brojnih partnerskih zemalja.
 
 
str. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ...40
Copyright Frankopanska garda Ogulin - Croatia