Frankopanska garda član je:
Linkovi
 

Obilježena 23. godišnjica pada Saborskog

anno domini
11.11.2014
U Saboskom je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena 23. obljetnica pada ovoga mjesta. Kod spomen obilježja žrtvama Domovinskog rata vijence su položili izaslanik Predsjednika Republike, brigadir Damir Vidoš, pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević, izaslanstvo MUP-a, župan Karlovačke županije Ivan Vučić, gradonačelnik Ogulina Jure Turković, zamjenica gradonačelnika Karlovca Marina Kolaković, načelnik općine Saborsko Marko Bićanić, načelnik općine Plitvička Jezera Boris Luketić, izaslanstvo općine Rakovica, izaslanstva Udruga proizišlih iz Domovinskog rata te učenici osnovnih škola iz Saborskog i Ogulina
 
 

Polaganje vijenaca - blagdan Svih svetih i Dušni dan

anno domini
31.10.2014

Na blagdan Svih svetih i Dušni dan posebno se sjećamo i u molitvi povezujemo sa svojim pokojnicima i sa svima onima koji su za života ostvarili velika djela prema Bogu i ljudima.

Naši očevi i majke, naši rodoljubi i branitelji pripadaju mnoštvu svetih i zaslužuju da ih se na blagdan Svih svetih sjetimo, odamo im počast i da im obiđemo grobove.

Delegacija Grada Ogulina na čelu s gradonačelnikom Jurom Turkovićem predvođena Frankopanskom Gardom i župnikom Robertom Zubovićem, koji je predvodio molitvu, obišla je ogulinska groblja i spomenik prvog hrvatskog predsjednika, položila cvijeće i zapalila svijeće i na taj način obnovila sjećanje na one kojih više nema.

 
 

Proslava u Oštarijama: podmaršal Mihovil Mihaljević

anno domini
26.10.2014
U pratnji župana Karlovačke županije g, Ivana Vučića i načelnika Općine Josipdol g. Zlatka Mihaljevića , udruga europsko vojno-povijesnih grupacija na čelu sa predsjednikom general-majorom Helmut A. J. Eberlom posijetila je grob pokojnog Mihovila Mihaljevića na mjesnom groblju u Oštarijama te položila cvijeće i zapalili svijeće. Ovaj Oštarac bio je jedini Hrvat s činom feldmaršala u Austrougarskoj vojsci u 1. Svijetskom ratu.  Nakon odavanja počasti sudionici su se uputili na svetu misu zadušnicu za Mihovila Mihaljevića i sve poginule u Velikom ratu.
 
 

22. vojno-redarstveno hodočašće u Mariju Bistricu

anno domini
05.10.2014
U hrvatskom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici danas je, 5. listopada 2014. godine,  održano 22. vojno-redarstveno hodočašće, u kojem su sudjelovali pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, braniteljskih i veteranskih te udruga proizašlih iz Domovinskog rata, povijesnih postrojbi predvođeni Frankopanskom Gardom, Vojnodiplomatskog zbora, kao i pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.
 
 

14. obljetnica Vojno Obavještajne Bojne

anno domini
03.10.2014
U vojarni “Sveti Petar” u Ogulinu obilježena je početkom listopada 14. obljetnica ustrojavanja Vojnoobavještajne bojne (VoB) Hrvatske kopnene vojske. Svečanost je započela predajom prijavka zamjenika zapovjednika VoB-a bojnika Gorana Atlije izaslaniku zapovjednika HKoV-a i načelniku Stožera brigadnom generalu Mladenu Fuzulu. Svečanosti su nazočili i predstavnici lokalne uprave te ostali gosti.
Misu je predvodio mons. Juraj Jezerinac, a potom su za poginule i preminule pripadnike OSRH upaljene svijeće kod križa u vojarni.
 
 
str. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ...33
Copyright Frankopanska garda Ogulin - Croatia