Frankopanska garda član je:
Linkovi
 

Sjednica Predsjedništva Udruge gradova

anno domini
01.07.2015
Ogulin je u srijedu bio domaćin gradonačelnicima iz čitave Hrvatske. Naime, sedma sjednica Predsjedništva Udruge gradova održana je u Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice. Otvorio ju je predsjednik Predsjedništva Željko Turk, koji se zhvalio gradonačelniku Juri Turkoviću i istakao zadovoljstvo održavanjem u Ogulinu, te najavio Dnevni red od 7 točaka.
 
 

Međunarodni dan arhiva

anno domini
16.06.2015
Međunarodni dan arhiva u Karlovcu je danas posvećen Ogulinu točnije izložbom u "U vrtlogu rata II" prati se vrijeme 1. Svjetskog rata u ogulinskom kraju.

"To je izložba kojom želimo pokazati povezanost prostora današnje Karlovačke županije prije stotinu godina kada je taj teritorij bio na području Modruško - riječke županije", rekla je uoči početka programa ravnateljica Arhiva Davorka Janković-Škrtić.

Posjetitelji su mogli čuti podatke o podmaršalu Mihovilu Mihaljeviću, rođenom u Oštarijama, o ogulinskom prostoru kroz arhivsko gradivo Državnog arhiva u Karlovcu, o obrazovanju na ogulinskom prostoru, a predstavljeni su i predmeti i dokumenti iz razdoblja Prvog svjetskog rata iz privatne zbirke Ogulinca Krunoslava Dujmića.

 
 

Sv. Antun Padovanski

anno domini
13.06.2015
Proslava sv. Antuna Padovanskog u župi sv. Križa održana je u subotu 13. lipnja u Ogulinskom Hreljinu.
Procesija je započela u 10.00 sati s Okruglice prema crkvi sv.Antuna.
Svečanu svetu misu u 10.30 sati predvodio je fra Marko Medo.
 
 

Diplomatsko - gospodarski dan u Karlovačkoj županiji

anno domini
09.06.2015
Gospodarski savjetnici stranih veleposlanstava i predstavnici gospodarskih ureda stranih zemalja u Republici Hrvatskoj danas u povodom Diplomatsko-gospodarskog dana boravili u Karlovcu.

Na Starom gradu Dubovcu dočekali su ih župan Ivan Vučić, gradonačelnik Karlovca Damir Jelić i predstavnici županijske Razvojne agencije, kako bi im na ovoj atraktivnoj lokaciji predstavili Karlovačku županiju, Grad Karlovac i razvojne mogućnosti ovog područja. Prezentirajući gospodarske i turističke mogućnosti domaćini su se držali marketinških rješenja nastalih kao rezultat brendiranja grada i županije - "Karlovac grad susreta" i "Karlovačka županija za pet".

 
 

Igra Kolo 2015.

anno domini
07.06.2015
Još jedna vrlo uspješna, kulturna manifestacija je iza nas. Protekli vikend, Ogulinci su mogli uživati u obilju folklornog stvaralaštva, umjetnosti narodnih nošnji, glazbe i plesa na 19. Smotri izvornog folklora Karlovačke županije -Igra kolo 2015.

Gradonačelnik Jure Turković u petak je u Parku kralja Tomislava svečano otvorio Smotru, a tom prigodom izrazio je veliko zadovoljstvo održavanjem ove manifestacije, te svim izvođačima poželio dobrodošlicu u naš grad. Prvu večer, mnogobrojni posjetitelji mogli su uživati u 50. smotri pjevačkih zborova i vokalnih grupa Karlovačke županije, te u reviji predsvadbenih i svadbenih narodnih nošnji.
 
 
str. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ...38
Copyright Frankopanska garda Ogulin - Croatia